Johan Carlsson

Advises Before College

Mitt beslut att åka till college var ett av det viktigare besluten jag tagit i mitt liv. Jag valde mellan att bli proffs direkt och försöka slå sig in på touren vid ung ålder eller att ge mig själv 4 år av erfarenheter och möjlighet till att utveckla golfen. Jag valde college och kom jag hem vid 25 års ålder och började min karriär som proffs relativt sent. Men jag var mer mogen som person och hade fått mycket värdefull träning gjord under collegetiden. Jag fick ta otroligt mkt eget ansvar i och med godkänt i skolan var ett krav för att överhuvudtaget få spela tävlingar i college. Jag valde college baserat på prioriteringsordningen:

 

1. Coach. Att ha en bra Coach är det vikigaste för han bestämmer väldigt mkt över din tid på college och kan antingen hjälpa eller stjälpa din utveckling. Västkusten har ofta coacher som är mer liberala och lika oss svenskar. Södern är väldigt olik svensk mentalitet, konservativt och väldigt religiöst.

 

2. Vädret. Möjliggör att överhuvudtaget kunna utveckla din golf. Golf året runt är ett krav, annars kan du vara hemma likaväl kan jag tycka.

 

3. Träningsmöjligheter. Bra greener och bra bollar på ranchen är viktigt. Samt bra banor som helst ska tillhöra skolan. Om dom gör det får du oftast lov att komma tillbaka och träna gratis även efter skolan vilket är en fin bonus.

 

4. Skolan. Dom första två åren läser alla samma. Bestäm dig dock tidigt vilken inriktning du vill ha för de åren går fortare än du kan ana. Business är ofta tidskrävande men det funkar om du verkligen vill. Inrikta dig på nått specifikt i din major. Det är otroligt viktigt att känna till vilka lärare som håller de olika ämnena innan du väljer själv. Samma ämne men olika lärare kan betyda otroligt stor svårighetsgrad och olika mycket läxläsningskrav.

 

Best Regards

Johan Carlsson